Montažne kuće Ivanjica – Konstrukcija i radovi prilikom izgradnje montažne kuće

Građevinski radovi montažne kuće Ivanjica

Prilikom izgradnje montažne kuće, prvo se vrši razmera terena, obeležavanje objekta a zatim čišćenje terena i priprema.
Sledeći postupak je iskopavanje kanala za temelje, postavljanje hidro izolacije i izlivanje temelja. Na temeljne trake postavljaju se sokleni zidovi i vrši se potrebno nasipanje i izravnjavanje.
Po potrebi montažne kuće, zida se i dimnjak za potrebe kuhinje ili grejanja.

Montažerski radovi montažne kuće Ivanjica

Sve elementi montažne kuće prethodno su skovani u halama fabrike, i transportovani na gradilište.
Kod montažne kuće, prilikom montaže, prvo se postavljaju i pričvršćuju spoljni zidovi, a nakon njih ugrađuju se i pregradni zidovi.
Nakon montaže zidova montažne kuće, ugrađuje se unutrašnja i spoljna stolarija prema planu i projektu. Stolarija moža biti PVC ili drvena, prema želji kupca.
Krovna konstrukcija sastoji se od ređetkastih krovnih nosača koji se pričvršćuju na zidove montažne kuće. Ceo krov se popločava daščanom oplatom, postavlja se ter papir i izolacija i pokrivka.
Nakon krovne, postavlja se plafonska konstrukcija koja je ispunjena mineralnom vunom radi termo izolacije.

Zanatski radovi montažne kuće Ivanjica

Od zanatskih radova montažne kuće, vrši se zastakljivanje prozora i ulaznih vrata.
Nakon toga dolaze na red limarski radovi, u koje spada opšivanje krova pocinkovanim limom kao i postavljanje oluka i odvodnih cevi.
Vrši se postavljanje podova, parket ili laminat, po želji kupca. U prostije kao što su kuhinja ili kupatilo postavljaju se keramičke pločice. Teresa se popločava neglaziranim keramičkim pločicama.
Unutrašnja obrada montažne kuće, obuhvata gletovanje i bojenje unutrašnjosti objekta u boji prema želji kupca, a kupatilo se ugrađuju pločice i sanitarija. Spoljnja obrada podrazumeva postavljanje termo izolacije i nanošenje akrilne fasade, koja je otporna na vodu i uticaj sunčevih zraka.
Sve spoljne drvene površine premazuju se sandolinom, radi dugotrajnosti i estetike.

Instalerski radovi montažne kuće Ivanjica

Prema unapred izrađenom projektu, prilikom izgradnje montažne kuće razvodi se elektro i vodo instalacija po prostirjama unutar montažne kuće i izvodi izvan objekta. Takođe, vrši se instalacija kanalzicaje, prema planu i projektu montažne kuće.

Dodatni radovi na montažnoj kući

Prilikom kupovine montažne kuće, kupcu pružamo mogućnost ugradnje grejanja, koje može biti podno ili na radijatore. Kod ugradnje grejanja, u cenu je uračunato, pored rada i materijala, i kupovina kotla na struju ili čvrsta goriva.