10, prednosti, montazne, kuce, ivanjica
30 January 2015
30 January 2015,
 1

U Americi i zemljama zapadne Evrope, montažne kuće su pravi hit i kupci se radije odlučuju za njih, nego za zidane kuće ili stanove. Zbog svojih prednosti u odnosu na zidane, montažne kuće su idealno rešenje za sve populacije. Polako, ali sigurno, montažne kuće zauzimaju primat i u našoj zemlji.

Upoznajte se sa prednostima montažne kuće u odnosu na zidanu:

1. Brzina gradnje montažne kuće

Vreme izgradnje montažne kuće znatno je niže od zidane. Dok je za zidanu kuću potrebno po nekoliko meseci, a često i cela godina, montažne kuće grade se u roku od 45-60 dana, u zavisnosti od modela i veličine montažne kuće. Kratak rod izgradnje omogućava savremena konstrukcija i unapred pripremljeni elementi montažne kuće.

2. Niža i unapred poznata cena montažne kuće

Cena izgradnje montažne kuće i do 40% je niža u odnosu za zidanu kuću, a takođe, znatno je povoljnija i od kupovine stanova ili rentiranja istih. Kod zidane kuće, pored kupovine materijala morate obezbediti i transport, kvalitetne i iskusne radnike, brinuti o radnicima i još puno sitnica a cenu možete saznati tek na kraju, kada su svi radovi završeni. Kod montažne kuće cena je unapred poznata a kompletna briga oko materijala, ishrane i smeštaja radnika je naša.

3. Bolja termo izolacija montažne kuće

Savremena konstrukcija zidova montažne kuće, kao i izbor kvalitetnih materijala osigurava da montažna kuća ima bolju izolaciju od zidane. Konstrukcija montažne kuće sastoji se od tzv. sednvič zida koji je konstruisan tako da maksimalno štedi energiju, tako da ćete se osećati prijatno u vašoj montažnoj kući ma kolika temperatura bila napolju.

4. Bolja zvučna izolacija montažne kuće

Pored termo izolacije, montažna kuća osigurava i neuporedivo bolju zvučnu izolaciju od zidane kuće. To omogućava mineralna vuna, sastavni deo sendvič zida montažne kuće, koja je jedan od najboljih materijala za zvučnu izolaciju. Mineralna vuna zadržaće sve zvukove koji dolaze spolja a vama osigurati mir i tišinu.

5. Ušteda energije montažne kuće

Zbog svoje termo izolacije i drugih konstruktivnih rešenja, montažne kuće štede energiju, a samim tim i novac. Zimi, prilikom grejanja, zidove montažne kuće zadržaće i do 40% više toplote a time do 40% smanjiti račun za grejanje, bilo da se grejete na čvrsto gorivo, gas ili struju.

6. Montažne kuće su otpornije na zemljotrese

Konstrukcija montažne kuće sastoji se od osušene čmove građe, jer je drvo jedan od najelastičnijih materijala koji se koriste u građevinarstvu a takođe, jedan i od najlakših materijala. Težina i elastičnost čine montažnu kuću znatno otpornijom na zemljotrese u odnosu na zidanu.

7. Lakša konstrukcija montažne kuće

Kao što smo već rekli, drvo je jedan od najlakših materijala koji se koriste u građevinarstvu, a samim tim montažne kuće su lakše od zidanih. To omogućuje da vašu montažnu kuću postavite na slabo nosećim površinama. Takođe, zbog manjeg opterećenja, manje materijala ćete utrošiti u izgradnju temelja.

8. Bolja iskorišćenost prostora montažne kuće

Zidovi montažne kuće tanji su od zidova zidane, što omogućava 5-10% više životnog prostora u montažnoj kući.

9. Montažna kuća je povašoj meri!

Savremena konstrukcija naših montažnih kuća omogućava potpunu slobodu i kreativnost. Svaku prostoriju montažne kuće moguće je izmeniti i prilagoditi svim vašim potrebama.

10. Prirodna, zdrava i ekološka montažna kuća

U konstrukciji montažne kuće preovladava drvo, koje je najzdraviji materijal u građevinarstvu. Drvo će učiniti boravak u montažnoj kući prijatan i omogućiti potpuni mir i relaksaciju.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.